diumenge, 16 de setembre del 2007

12/9 - Bariloche: Cerro Campanario

Hem passat la nit esquivant forats en la carretera i remuntant lleugerament i lenta cap a les muntanyes. El matí ens sorprèn de nou als Andes, prop d’El Bolsón, curvejant entre cims nevats.
“Que tentación, yo me voy al Bolsón, reservé por ahí una gran suite!”
Anys i anys escoltant cançons argentines, cançons del Calamaro, i finalment vaig relacionant algunes frases amb llocs d’aquest magnífic país. Per cert, sabeu que va ser en Calamaro qui em va portar a fer aquest viatge?
Feia una hora que havia abandonat Lisboa camí de Porto. Feia una hora que en Calamaro em cantava a l’orella i jo amb ell a ple pulmó. Maradona començava a ser el meu ídol. Tangueros, gauchos, psicòlegs anaven ocupant el seient de darrera. I jo em vaig convèncer de que aquest any només hi havia un país on podia anar de vacances.
No, no havia begut ni fumat res. Argentina m’havia vingut a buscar.
I ara hi sóc. En l’espina dorsal del país i del continent. Els Andes. Bariloche.
Un nano ens espera a l’estació d’autobusos. Ens indica un hostal prop del centre, ben equipat i no gaire car. És final de viatge i ja no estem per anar passejant-nos a tort i a dret, motxilles a l’esquena, per buscar el millor hostal. Així doncs, li fem cas i un cop en el lloc, ja veurem si s’hi poden passar dues nits. El nano es queda esperant més gent a la que aconsellar.
Ens instal.lem a l’hostal, sembla que hi ha bon ambient i ens suggereixen anar al Cerro Campanario, a observar unes panoràmiques de la zona. Ja és massa tard per anar a fer altres rutes o per anar a esquiar. Això ho deixem per un altre dia, si fa bo.
El bus de línia ens porta vorejant el llac Nahuel Huapi fins a un telecadira que s’eleva muntanya amunt fins al cim del Campanario. Nova sorpresa, aquí la visita també val la pena. Estem rodejats de llacs, de boscos, de calma, un gratificant fred que t’envolta i et fa notar que estàs allí. Els ulls no saben on mirar i només busques que tothom calli per poder sentir.
Minuts després, minuts que han semblat segons i hores al mateix temps, tornem cap a baix, cap a la ciutat, alimentar-nos, passejar, parlar i veure el futur. Passarem uns dies tranquils aquí, no hi ha molta gent i nosaltres arribem amb ganes d’aprofitar els últims dies fora de la gran ciutat.

----

Hemos pasado la noche esquivando agujeros en la carretera y remontando leve y lentamente hacia las montañas. La mañana nos sorprende de nuevo en los Andes, cerca del Bolsón, curveando entre cumbres nevadas.
“Que tentación, yo me voy al Bolsón, reservé por ahí una gran suite!”
Años y años escuchando canciones argentinas, canciones del Calamaro, y finalmente voy relacionando algunas frases con lugares de este magnífico país. Por cierto, sabíais que fue Calamaro quien me llevó a hacer este viaje?
Hacía una hora que había abandonado Lisboa camino de Oporto. Hacía una hora que Calamaro me cantaba a la oreja y yo con él a pleno pulmón. Maradona empezaba a ser mi ídolo. Tangueros, gauchos, psicólogos iban ocupando el asiento de atrás. Y yo me convencí de que este año sólo había un país donde podía ir de vacaciones.
No, no había bebido ni fumado nada. Argentina me había venido a buscar.
Y ahora aquí estoy. En la espina dorsal del país y del continente. Los Andes. Bariloche.
Un chaval nos espera en la estación de autobuses. Nos indica un hostal centrico, bien equipado y no muy caro. Es final de viaje y ya no estamos para ir paseándonos a diestro y siniestro, mochilas en la espalda, para buscar el mejor hostal. Así pues, le hacemos caso y una vez en el sitio, ya veremos si se pueden pasar dos noches. El chaval se queda esperando a más gente a la que aconsejar.
Nos instalamos en el hostal, parece que hay buen ambiente y nos sugieren ir al Cerro Campanario, a observar unas panorámicas de la zona. Ya es demasiado tarde para ir a hacer otras rutas o para ir a esquiar. Eso lo dejamos para otro día, si hace bueno.
El bus de línea nos lleva bordeando el lago Nahuel Huapi hasta un telesilla que se eleva montaña arriba hasta la cima del Campanario. Nueva sorpresa, aquí la visita también merece la pena. Estamos rodeados de lagos, de bosques, de calma, un gratificante frío que te rodea y te hace notar que estás allí. Los ojos no saben dónde mirar y sólo buscas que todo el mundo calle para poder sentir.
Minutos después, minutos que han parecido segundos y horas al mismo tiempo, volvemos hacia abajo, hacia la ciudad, alimentarnos, pasear, hablar y ver el futuro. Pasaremos unos días tranquilos aquí, no hay mucha gente y nosotros llegamos con ganas de aprovechar los últimos días fuera de la gran ciudad.