diumenge, 16 de setembre del 2007

10/9 - ... - Trelew - Puerto Madryn

Primer viatge llarg en bus per Argentina. Tothom ens ha cantat les excel.lències dels serveis de bus aquí, però 16 hores es fan notar. El viatge no et mata, però el sents.
La ruta és llarga, per rectes carreteres en dubtós estat, travessant grans extensions d’estepa patagònica, terra erma espurnejada de petits rostolls. Jo, fascinat, observant aquest paisatge tan diferent. Hores i hores d’observació. No hi ha res!
A migdia arribem a Trelew per després anar a Punta Tombo, la pingüinera més gran del món, amb més d’un milió de pingüins magallànics en temporada. Temporada que tot just acaba de començar i en l’actualitat n’hi ha... 12. El primer va arribar fa 2 dies i nosaltres no crec que hi arribem a anar. Ho deixarem també per un altre any.
Canvi de rumb. Una hora més de bus i cap a Puerto Madryn.
En la ciutat, el passeig de la costa ens condueix a l’espigó, on ens han dit que es pot arribar a veure alguna balena. Aperitiu per a l’expedició de demà.
I sí, se’n veu una amb la seva cria! Passen a escassos 20 metres del moll! Quina sensació, quina emoció! I pensar que demà les tindrem més a prop, que navegarem entre elles...
Quin país més bast i divers que és l’Argentina. No té res a veure el nord amb el sud. L’est amb l’oest. Un país on pots veure increïbles salts d’aigua en mig de la jungla, passejar entre glaceres, veure balenes i tot tipus de fauna i vegetació. I el que encara ens queda!
Jo diria que l’únic punt en comú entre tots els argentins és la devoció pel mate, que porten i beuen a tot arreu. El mate, tota una tradició en els països del sud. Un ritual.

----

Primer viaje largo en bus por Argentina. Todo el mundo nos ha cantado las excelencias de los servicios de bus aquí, pero 16 horas se hacen notar. El viaje no te mata, pero lo sientes.
La ruta es larga, por rectas carreteras en dudoso estado, atravesando grandes extensiones de estepa patagónica, tierra yerma moteada por pequeños matojos. Yo, fascinado, observando este paisaje tan diferente. Horas y horas de observación. No hay nada!
A mediodía llegamos a Trelew para después ir a Punta Tombo, la pingüinera mayor del mundo, con más de un millón de pingüinos magallánicos en temporada. Temporada que justo acaba de empezar y en la actualidad hay... 12. El primero llegó hace 2 días y nosotros no creo que lleguemos a ir. Lo dejaremos también para otro año.
Cambio de rumbo. Una hora más de bus y hacia Puerto Madryn.
En la ciudad, el paseo de la costa nos conduce en el espigón, donde nos han dicho que se puede llegar a ver alguna ballena. Aperitivo para la expedición de mañana.
Y sí, se ve una con su cría! Pasan a escasos 20 metros del muelle! Qué sensación, qué emoción! Y pensar que mañana las tendremos más cerca, que navegaremos entre ellas...
Qué país más basto y diverso que es la Argentina. No tiene nada que ver el norte con el sur. El este con el oeste. Un país donde puedes ver increíbles saltos de agua en medio de la jungla, pasear entre glaciares, ver ballenas y todo tipo de fauna y vegetación. Y lo que todavía nos queda!
Yo diría que el único punto en común entre todos los argentinos es la devoción por el mate, que llevan y beben en todas partes. El mate, toda una tradición en los países del sur. Un ritual.